HABER DETAYI

20 Şubat 2020 11:24

Sancaktepe’den Almanya’ya 10 Bin adet dezenfektan otomatı ihraç ediliyor

Sancaktepe’den Almanya’ya 10 Bin adet dezenfektan otomatı ihraç ediliyor

Dünyayı saran Kovid-19 salgını dolayısıyla çok önemli hale gelen hijyen ürünlerini üreten işletmelere ihraç hamlesiyle yeni fırsat kapıları aralarken ülkemize de ekonomik kazanımlar sağladı.

Pandemi dönemi dolayısıyla da en çok ihtiyaç duyulan hijyen ürünlerinde firmalarımız tam kapasite çalışarak, durmadan üretmeye ve ihracat yapmaya devam etti.

İsa Kara, pandemi döneminde krizi fırsata çevirdik

Sancaktepe İlçesi Fatih mahallesinde demir doğrama işi yapan İsa Kara isimli esnafta, pandemi döneminde krizi fırsata çevirerek Almanya’ya dezenfektan otomatı üreterek ihraç edip ülke ekonomisine katkı sağladı. El teması olmayıp ayak pedallı bir dezenfektan otomatı üreterek gerçekleşen bu ihracat ile pandemi döneminin olumsuz ekonomik etkilerini azalttı.

Türkiye’nin üretimden gelen gücü koronavirüs salgını döneminde bir kez daha kendini gösterdi. Sağlık ve hijyen gereçleri alanındaki üretim, dünyaya kepenk indirten salgın günlerinde ülkemize önemli bir döviz girdisi sağladı.

Yıllardır demir doğrama işleri yaparak geçimini sağlayan İsa Kara pandemi döneminde rutin işlerinin eskiye oranla azaldığını, fakat hijyen ürünleri yani dezenfektan otomatı gibi ürünlere yoğun talep gelmesini de fırsat olarak değerlendirdi.

Pandemi döneminde dezenfektan otomatı bizi rahatlattı

Kara, “Biz Erzurum Demir Doğrama adıyla faaliyet gösteren bir işletmeyiz. 2000 yılında Erzurum’da başlayan iş hayatımıza 2006 yılından beri de İstanbul’da devam ediyoruz. Yangın merdiveni, ferforje, çelik çatı, bahçe kapıları, korkuluklar, isteğe bağlı özel üretimler yapıyoruz.

Malum pandemi döneminde rutin yaptığımız işlerimizin eskiye oranla azalması yani işlerin bir anda kesilmesi herkes gibi bizleri ekonomik olarak olumsuz etkiledi ve bizleri de farklı arayışlara yöneltti. Bu dönem en çok hijyene önem verilmesi bizi de işimiz ile ilgili bu konuda farklı çalışmalara görüşmelere zorladı. Ve nihayet hijyen konusunda gelen ayak pedallı bir dezenfektan otomatı üretim teklifi firmamız için önemli bir fırsat oldu. Hemen işyerimizde çalışma ortamında pandemi kurallarına uygun olarak seri üretime geçip sıkı bir çalışmaya başladık.  İlk parti olarak 2 Bin adet üretip Almanya’ya gönderdik daha sonra seri üretime devam ederek ürettikçe gönderdik, talep edilen 10 Bin adedi tamamlamak üzereyiz. Yeni sipariş görüşmelerimiz de devam ediyor.

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.