HABER DETAYI

25 Eylül 2020 22:33

Yunus Şahsuvaroğlu, SSangyong yolculuğunu anlattı

Yunus Şahsuvaroğlu, SSangyong yolculuğunu anlattı

SSangYong yedek parça ve ikinci el garantisiyle tercih ediliyor

Şahsuvaroğlu Grup bu yıl distribütörlüğünü yapmakta olduğu SsangYong  markası ile birlikteliğinin 10. Yılını dev kampanyalarla kutluyor. Türkiye’de ki 10. Yılına özel olarak tüm SsangYong modellerinde uyguladığı Geri alım garantisi, takas desteği  ve 8 bin liraya varan indirim fırsatları ile müşterilerini SsangYong showromlarında bekliyor.

Maltepe’de bulunan SSangYong genel merkezinde basınla bir araya gelen Genel Müdür Bahadır Gören ve Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şahsuvaroğlu,  Şahsuvaroğlu Grup ve SsangYong hakkında bilgi verdiler.

 

SsangYong Genel Müdürü Bahadır Gören distribütörlük faaliyetlerini yürüttükleri Güney Kore markası olan SSan Yong ve Çin Menşeili olan DFSK markalarının ülkelerinde köklü bir marka olduklarını belirterek; “ Biz de Şahsuvaroğlu ailesi olarak bu iki firmanın Türkiye genelindeki yayılımı, temsili, müşteri memnuniyeti ve gelişimi adına faaliyet göstermekten büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye genelinde 31 satış noktasında ve 42  satış sonrası  noktasında faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Kendi öz sermayemiz ile yürüttüğümüz bayiliklerimiz ve özel müteşebbislerin markalarımıza ve Şahsuvaroğlu ailesine güvenerek yapmış olduğu  yatırımlar vesilesiyle tüketiciye çok daha yakın faaliyetler göstermekteyiz” dedi.

“Çok daha büyük işler başaracağız”
Genel Müdür Bahadır Gören; “Ssangyong özeline inmek istersem gerçekten Türkiye’de bizim son derece temsil açısından önem verdiğimiz bir marka.  Birlikte 10 yıl bir anda geçmiş. Ancak çok daha büyük işler yapacağımıza inanıyoruz. Altyapı anlamında, yedek parça, hem satış hem personel anlamında çok büyük yatırımlar yapılmış durumda. Dolayısıyla bundan sonraki dönemde de bu artarak devam edeceğine inanıyoruz. Ssangyong Premium bir ürün. Dolayısıyla bizde içinde bulunduğumuz harika tesislerle Türkiye genelinde tüketiciye hizmet etmekten mutluyuz.

Hem yedek parça hem satış sonrası hizmetler konusunda  son derece güçlüyüz.
Özellikle yedek parça konusunda 100 bulunurluğu mevcut. Kesinlikle hiçbir müşterimize hiçbir şekilde bizde yedek parça yoktur cevabı verilmiyor. Çünkü altyapı anlamında çok güçlü bir yedek parça depomuz var. Anında yedek parça ulaştırabiliriz. Hem yedek parça hem satış sonrası hizmetler konusunda  son derece güçlüyüz. DFSK Markamıza gelince; Türkiye de ki  en uygun maliyetli ticari araç olmasının  itibariyle son derece önem arz ediyor. 39 bin 500 liradan başlayan fiyatlarla  gerçekten bir tona kadar taşıma kapasiteli bir ticari araç için ürünler olması vesilesiyle küçük esnafa KOBİ’lere özellikle hitap eden Türkiye’nin realiteye hitap eden önemli bir markadır” dedi.

 

SsangYong Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şahsuvaroğlu 1966 yılında Erzurum’da başlayan  yolculuğun traktör yedek parça ve yan aleteleri  ve balya makinesi satışıyla başladığını belirterek, “ O gün başlayan güven artarak devam etti ve birçok markanın distribütörlüğünü içine alarak büyüdü” dedi.

Başarının getirisi olarak Fiat ve en popüler marka olan Ferguson Traktörlerinin Anadolu’da tek bayisi olduklarını belirten Şahsuvaroğlu; “Fiat’ın  bununla birlikte o zaman en popüler marka olan Ferguson’un doğu Anadolu ‘da tek bayisi  olduk. Yükselen başarı trendi devamında Honda, Ford, Citroen, Fargo gibi markaların yer aldığı 11 Markanın bayiliğini yaptık” dedi.

 

Plazalaşmayı Şahsuvaroğlu grubu başlatmıştır
Ford için Avrupa’nın en büyük plazasını Dudullu’ da yaptıklarını ve bu bakış açısıyla otomotiv sektörünün büyüyeceğini gördüklerini belirten Şahsuvaroğlu; “Dönemin Ford bölge müdürünün siz burayı ısıtamazsınız,  buraya bu şekilde yatırım yaparak kendinizi yok etme noktasına getirmek istiyorsunuz diye açıklamaları dahi var. Biz kendisine bırakın ısıtmayı biz şubelerini açacağız dedik. Ki nitekim o günden bugüne çok olumlu gelişmeler oldu. Türkiye de ki plazalaşma orada ki  yatırımımız sayesinde başlamış oldu. Biz masa başında ilk krediyi veren firma olduk bankayı şirkete getirdik. Ayrıca Euro servis denilen servisi kurduk ve  orada iki şey yaptık. Yol yardım ve interaktif servis. İnsanlar arabaları kontrol edilirken çaylarını içti. Problemlerini hızlıca anlayarak ücretleri öğrendiler.  Bu bize 11 marka arasında ilk üç te olmamızı sağladı. Genelde satışta birinci olduk.

Şahsuvaroğlu’nun SSangyong yolculuğu
Bunlardan ötürü biz o gün  dedik ki bizim artık distrübitör olmamızın zamanı geldiğini  öngördük ve bütün markalarımız herhangi bir mağduriyet yaşatmadan değerler içinde bıraktık. Devamında Çin Mamullerini getirmeye başladık. 2001 yılında ciddi bir kriz oldu. Kurlar üç katına kadar bir değişim gösterdi Türk lirası bir değer kaybetti.  Biz de yatırımlarımızı Cezayir’e taşıdık. Ve grubumuz o günden bu güne Cezayir de 6 markanın distribütörlüğünü yaparak faaliyet gösteriyor. Cezayir’in toplam ticari araç satışının yüzde 33’ünü elimizde bulunduruyoruz. Cezayir de bu yıl itibariyle araç üretimine başlıyoruz. İki Çin markası kamyon ve kamyoneti ve SsangYong la yapmayı planlıyoruz. Bu zaman içerisinde grubumuz yine 2000-2017 arasında Türkiye de  distribütörlük faaliyetine başlamış oldu.

Mülkiyetleri bize ait
Türkiye de  20017 yılında SsangYong’u  ithal ettik. Bunun yanında 2016 yılında, 2017 yılında başlamak kaydıyla  DFSK’ yıda grubumuza enjekte etmiş olduk.2010 yılında Irak’ta Kuzey bölgesinde faaliyetlerimizi  sürdürüyoruz.  Orada da ana temel prensibimiz var. Olduğumuz ülkelerde tesislerimizi kira bedelini ortadan kaldırmak üzere satın almak üzere mülkiyeti bize ait olmak üzere Otomotiv plazalarımızı inşa ettik.

Cezayir’de ki  araç üretiminden sonra ki 2018 yılı satış hedefimiz 50 bin adet.  Onu da yakalayacağımızdan hiç şüphemiz yok “ dedi.

Yunus Şahsuvaroğlu; grubun otomotiv sektörünün yanı sıra inşaat alanında da faaliyet gösterdiğini belirterek; “ Bu süreç içerisinde otomotivin yanı sıra inşaat alanında faaliyet göstermeye başladık. Türkiye İstanbul Tuzla da bulunan arazi üzerinde  yine mülkiyeti kendimize ait olmak üzere 250 daire ve 50 adet  ticari alan inşa etmekteyiz. Yine Cezayir de kendimize ait olmak üzere bir AVM inşa etmek üzere faaliyet gösteriyoruz. İnşaat yapı ve mimarlık firması olarak hizmet veriyoruz” dedi.

 

SSangYong bir rastlantı sonucu keşfedildi
2007 yılında Ssangyong’u rastlantı eseri keşfettiklerini belirten Şahsuvaroğlu; “Aslında ilk 2005 yılında distribütör olduk. 2007 yılında Türkiye’ye getirdik. SSangYong’la tanışmamıza gelince;  Bir gün Fas ta yönetim kurulu başkanı tatildeyken  şans eseri bir araba görüyor ve yine şans eseri o araba yanında duruyor. Sen bu arabayı nereden aldın diye sorunca bayiden aldım  ve şuan oraya gidiyorum istersen gel beraber gidelim diyor. Birlikte bayie gidiyorlar. Şans eseri  Ssangyongun bölge müdürleri o gün oradaymış. Tanışıyorlar. Diyor ki  bizde yapalım, davet edin görelim bakalım. Daha sonra Kore’ye gidiyor ve sonra Cezayir’e getiriyor markayı.

O zaman iş birliğimiz başlıyor. ve biz şunu gördük Ssangyong’ta. 31 bayi 42 servis var. Bizim pazar payımız yüzde 75 seviyesinde.  Biz kendimizi kapadığımız zaman Sangyongun bayi teşkilatı yüzde 25 seviyesinde kalır. Ve Türkiye genelinde satılan tüm araçların tüm markalarda ki yüzde 75 i doğrudan  Şahsuvaroğlu tabelasının olduğu illerde satılıyor. Birtek  Ssangyong olarak bakmayın. TÜİK verisiyle konuşuyorum. Türkiye de nerede hangi markanın yüzde 75’i satıyorsa orada kesin bizde varız. O nedenle bu yatırımları yapmamızın bir nedeni de şu. Ssangyong dünyanın en büyük Traktör firması olan Mahinndra& Mahindra’nın grup şirketi. Mahindra 14 milyar dolar aktif likit parası olan ve faaliyet  gösterdiği alanların neredeyse en büyüğü. Dünya da bu kadar likit parası olan ikinci bir otomotiv firması günümüzde ki ekonomik nedenlerden dolayı şu an yok.

2021 e kadar her yıl yeni bir araç sözü 
Çinli firmaları buradan tenzih ederek konuşuyorum. Avrupa ve Amerikalı firmaları ortaya koyarak konuşuyorum. Bunun yanı sıra bu varlıkla beraber onların işe bakış açısı ile baktığımızda 2007’den günümüze kadar bunlar firmayı satın aldıktan sonra her yıl bir araç geliştirme sözü verdiler ve görüyoruz ki şimdi her yıl bir araç geliştiriyorlar. Bundan sonra da 2021 e kadar her yıl yeni bir araç sözü verdiler.

 

Hibrit arabaya geçiyoruz
Bugün bir araç demek en minimum maliyeti 350 milyon Euro gibi bir  maliyet demektir. 2019 Tivoli kasa değiştiriyor. 2019 sonunda artık Hibrit arabaya geçiyoruz ve saf elektrikli  araba ithal etmeye başlayacağız.” Dedi.

Bunlarla beraber satış adetlerimizin artacağından nasıl emin oluyoruz

Yatırımlar  ve Türkiye pazarına gelecek araçlarda ki uyumluluğu net görebildiklerini belirten Yunus Şahsuvaroğlu motor seçeneklerinin Türk vergi sistemine uyumlu ve mantıklı araçlar olduğunu belirterek;  “Bu veriler bize heves ve satışın artacağına doğru öngörü katıyor. Avrupalı distnibütörler için karbondioksit oranının  korkunç seviyede düşürülmesi de onların orada satışının hızlanacağını  gösteriyor. Çünkü müşteri rakibe göre daha az vergi veriyor. Buna baktığınızda 2022 yılına kadar Ssangyong global olarak 500 bin üretim hedefi koymuş. Bizde bu üretim hedefinin Türkiye de yüzde 5’ini alıp grubumuz olarak 3 ülkede satmayı planlıyoruz. 2007 de bizimle birlikte gelen markaların hiçbiri şuan yaşamıyor. Biz insanlara yeni yeni markalar getirdik. 2007 de Ssangyong’u 2016 yılında ise DFSK yı getirdik. Bizimle beraber bir furya geldi ancak şuan tek biz varız.

 

4 Yıl içinde geri alım garantisi
Bu başarının altında grubumuzun 1966 yılından bugüne kadar tek bir iş yapması. Ayrıca dört yıl içinde geri alım garantisi veriyoruz. Her iki sattığımız markada da 4 yıl içinde o müşterinin arabasını ne fiyatla geri satın alabileceğini takas olmadan nakit parayla satın alacağımızı yazılı kayıt altına alıp veriyoruz. Bu. Büyük bir artı katıyor. Ayrıca yüzde yüz parça garantisi veriyoruz. 7/24 yol yardımı garantisi veriyoruz.

DFSK ise Çin’in en büyük ticari  araç üreticisidir. Peugeot grubunun  yüzde 17 hissedarıdır. Aynı zamanda Renault ‘un kuracağı fabrikanın yüzde 20 ortağı.
Dünya otomotiv piyasanın yarısı Çin’de satılıyor ve yarısından fazlası da Çin’de üretiyor.  Tabi böyle bir üretim ve böyle bir satış olan bir ülkede de çok ciddi bir kar merkezi olduğu için kar payı çok artıyor. Geleceğe yatırım yaparlarken de sorunlarının olmadığını görüyoruz. Bu da bir hava katıyor işe. Bizimde işin içinde olmamızı ve sürekliliğimizi sağlıyor.

Yerli otomotiv kardeşimiz gibi
Türkiye’nin üreteceği yerli otomotiv için kendilerinin de bu konuda adaylardan biri olduklarını belirterek yerli otomobil ilgili olarak da görüşlerimi sizler ile paylaşmak isterim. Bu konuda bizlerde bu adaylardan birisiydik. Dönemin sanayi Bakanı Fikri Işık Bey’le bizlerde görüştük. Bizce çok güzel bir proje bu. 4 firmanın hepsine de başarılar diliyoruz. Bence mümkün ama kolay mı, çok zor. Ben böyle işe mümkün değil olarak bakmıyorum. Gayet de güzel olur ve olsun da isterim. Bizim rakibimiz olarak görmüyoruz onu. Kardeşimiz gibi görüyoruz.

Çünkü ülkemizin arabası kesinlikle olmalı, ama çok ciddi bir efor gerektiriyor. Sebebi de şu, Dünya’da dizel ve benzinli araba artık rekabet şansı çok az. Dizel ve benzinli arabada bir sürü Çin markası bile çok ciddi kar yakalamasına rağmen, o yakıt optimizasyonunu yakalayamıyor. Millet artık motorunu döküm falan değil alüminyumla üretip arabanın kilosunu minimum seviyeye indirip rekabet ediyon. Artık bambaşka bir seviyeye taşımış. Bugün bazı markalara bakıyorsunuz binek araçlarda biniyorlar bin kilometre yol gidiyorlar arabayla.

Tren kaçtı
Bununla rekabet teknik açıdan çok zor. Diğer yandan onlarca yıldır piyasada olan markalar ile rekabet etmek çok zor. Bizlerden bir şey talep edilirse bütün Çin ve Kore’de ki imkânlarımızı kullanırız.

Ama burada yatırımı bana göre Hibrit ve Elektrikli araç üzerine yapmalılar. Çünkü Dizel ve Benzinli Motorda tren kaçtı. Ancak elektrikli araba da şu soru işareti var. Bu aracın menzili kaç kilometre olacak ve bu arabanın bataryası kaç dakikada dolacak. Sonuç olarak bu araba kaç lira olacak. Vergi almasanız bile bir arabanın menzili 400 kilometre ise kışın bu bölü 2’dir elektrikli arabada. Siz bin kilometrelik menzilli bir araç geliştirdiğiniz de, menzil eşittir maliyet.

Diğer yandan hızlı şarj şuanda dünyada mümkün değil. Çünkü şarjı hızlı yaptığınızda bir bataryanın 10 yıl ömrü varsa 4. Yıldan sonra o bataryanın daha hızlı pilinin bitme süreci başlıyor.

Tesislerimizi açarız
Ben burada Hibrit otomobili Türkiye için daha avantajlı görüyorum. Planlandığı gibi yaparlarsa en çok bizler memnun olacağız. Her zaman bizlerde hizmet veririz. Gelsinler tesislerimizi de açarız Türkiye’de ki tesislerimiz yüzde yüz emirlerinde olur,ne istiyorlarsa da yaparız” dedi.

 

SsangYong tüketicilerin beğenisini kazanıyor

Segmentindeki üstün özellikleri uygun fiyatlarla tüketiciye sunan SsangYong, tüketicilerin beğenisini kazanırken, performans, donanım ve güvenlik özellikleriyle dikkat çekiyor. 2020’ye kadar her yıl yeni modellerle ürün gamını genişletmeyi hedefleyen SsangYong, 2018’de sofistike ve stil sahibi modeli Rexton’un yenilenmiş hali Rexton G4’ü tüketicilerinin beğenisine sunacak. 2019’da ise C7 SUV segmentindeki yeni bir modeli 1,6 lt ve 1,6 lt altındaki seçenekleriyle pazara girecek. Yine 2019’da bir ticari araç ve bir hibrid araç modeli de ürün gamına hareketlilik kazandıracak modeller yer alıyor.

Haber: Sevgi Yazıcı

HABERE YORUM YAP

HABERE YAPILAN YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.